Изграждане на сондажи за вода в Сливен и областта

Търсите професионално изграждане на содажи за вода в Сливен и Сливенска област? Екипът на Геохидропроект ЕООД има богат опит във всички райони на страната.

Сливенска област има богат потенциал на подземни води и сондажите са важен метод за достъп до тези ресурси. Въпреки това е важно да се вземат предвид геоложките и хидроложките характеристики на региона, когато се планират и изпълняват проекти за сондиране, за да се гарантира устойчивостта и дълготрайността на съоръжението.

Подземните води в Сливенска област са типично с добро качество, с ниска соленост и относително високо минерално съдържание. Те често се използват за домашни и селскостопански цели, както и за промишлени приложения. Сондажите са често срещан метод за достъп до тези подземни води и се използват широко в региона.

Какво е необходимо за изграждане на сондаж в Сливен и окръга?

Процесът на сондиране в Сливенска област включва пробиване на дупка в земята до достигане на водоносния слой.  След достигане на се монтира кожух, за да се предпази сондажът от замърсяване. За извличане на водата се използва помпа. Размерът и дълбочината ще зависят от специфичните нужди на потребителя, както и от характеристиките на определената локация. За да избегнете получаването на така наречения сух сондаж е редно да направите необходимите проучвания предварително:

  • сканиране с георадар;
  • определяне на дълбочина;
  • определяне на дебит;
  • изследване качеството на водата.
Процесът по откриване на подземни води е критичен за изграждането на всяко хидротехническо съоръжение. За целта се изследва състава на скалните слоеве на няколко различни метри. Различните точки могат да се изследват до различна дълбочина

Какви са цените за геофизично проучване за вода в Сливен?

За да се оопредели точката цена за изграждането на сондаж в Сливенска или която и да е друга област, е необходима информацията от направените проучвания. Данните определят каква ще е конфигурацията и времето за работа на сондиращата техника. 

Дълбочина Една точка Всяка следваща точка
До 100 метра
440 лв.
220 лв.
До 200 метра
660 лв.
330 лв.
До 300 метра
880 лв.
440 лв.
До 500 метра
1100 лв.
550 лв.
До 800 метра
2200 лв.
-

Обади се

0876778357

Имейл

aureos2000@abv.bg