You are currently viewing 4 начина да разберете дали се нуждаете от нова водна помпа за вашия сондаж

4 начина да разберете дали се нуждаете от нова водна помпа за вашия сондаж

Знаете колко важна е водната помпата на сондажа за работата на кладенеца във вашия дом. Но как да разберете кога може имате проблем и кога е дошъл моментът да смените повредената помпа? Като експерти в сферата, искаме да ви запознаем със следните признаци, обуславящи нуждата от нова помпа за кладенец:

Ако чувате странни или силни звуци от вашия водопровод, трябва да реагирате възможно най-бързо. Тези шумове обикновено са издайнически знак, че имате нужда от ремонт, а може би дори и смяна на помпата. Не е добре да отлагате подобен тип ремонти, защото те бързо могат да се задълбочат. В такива моменти е добре да се стараем да натоварваме системата възможно най-малко.

Вашите кранчета изпускат въздух

Ако забележите изпускане на въздух, докато водата тече и не сте изключили помпата на кладенеца – трябва да се притеснявате. Вашата система за кладенци е проектирана така, че да позволява на водата да тече плавно към вашите кранове. Задържаният въздух може да показва различни проблеми, включително запушвания или повишаване на водното налягане.

Вашата вода е мръсна

Мръсната вода също е причина за тревога. Това често е знак, че имате счупена тръба във вашата водопроводна система, което също може да причини истинско напрежение на вашата помпа. Ако водата ви изглежда мръсна, не я използвайте, не я пийте и не се къпете в нея. Вместо това се обадете за ремонт помпата на кладенеца близо до вас и поискайте тестване на водата в кладенеца.

Получавате по-високи сметки за комунални услуги

И накрая, ако сте получили необичайно висока сметка за ток, може да искате да проверите помпата си за кладенеца. Износените помпи за кладенци са известни с това, че работят постоянно, за да поддържат адекватно водно налягане. Това безкрайно количество работа ще използва все повече и повече електроенергия, което ще бъде отразено в сметката ви за комунални услуги.