Изграждане на сондажи за вода в Бургас и областта

Търсите професионално изграждане на содажи за вода в Бургас и Бургаска област? Екипът на Геохидропроект ЕООД има богат опит във всички райони на страната.

По отношение на сондажите и подпочвените води има няколко важни неща, които трябва да имате предвид.

Бургас е богат на подпочвени води

Първо, Бургас е известен със сравнително високо ниво на подземните води, което означава, че те обикновено се намират на по-малка дълбочина, отколкото в други региони на България. Това може да бъде от полза при изграждането на сондажи за вода, тъй като се изисква по-малка дълбочина, за да се достигне достатъчно количество вода.

Какво е необходимо за изграждане на сондаж в Бургас и окръга?

Качеството на подземните води в Бургас обаче може да варира в зависимост от местоположението. В някои райони подземните води може да са с високо съдържание на минерали, като желязо или калций, което може да доведе до образуване на котлен камък и запушване на тръби и оборудване. Важно е да тествате качеството на водата, преди да я използвате за каквато и да е цел, включително напояване или пиене.

Бургас е известен и със сравнително топъл климат в сравнение с други региони в България. Това може да направи геотермалното сондиране привлекателна опция за отопление и охлаждане на домове и сгради. Геотермалното сондиране използва постоянната температура на земята за отопление и охлаждане на сгради, което може да спести значителни суми от сметките за електроенергия.

Какви са цените за изграждане на сондажи за вода в Бургас?

За да се определи точката цена за изграждането на сондаж в Бургаска или която и да е друга област, е необходима информацията от направените проучвания. Данните определят каква ще е конфигурацията и времето за работа на сондиращата техника. 

По отношение на нормативната уредба, сондажите в Бургас се подчиняват на същите закони и изисквания, както и в останалите региони на България. Това включва получаване на разрешителни и провеждане на подходящи тестове и анализи на подземните води.

Цени за проучвателно геофизично проучване

Проучването се извършва със скенер – на принципа на естествените потенциали. При два или повече обекта ще получите отстъпка.

По желание на клиента може да се извърши радиестезична проверка с багети на цена 100 лв. на декар.

Дълбочина Площ на проучването Цена
До 100 метра
Минимум 20 линейни метра
600 лв. (30 лева на линеен метър)
До 200 метра
Минимум 20 линейни метра
800 лв. (40 лева на линеен метър)
До 300 метра
Минимум 20 линейни метра
1000 лв. (50 лева на линеен метър)
До 500 метра
Минимум 20 линейни метра
2000 лв. (100 лева на линеен метър)
До 3000 метра
Минимум 20 линейни метра
10000 лв. (500 лева на линеен метър)

Цените са без ДДС. Плащането се извършва в брой преди започване на проучвателната дейност. Фактури се издават на място. 

Обади се

0876778357

Имейл

zenator@abv.bg

Геохидропроект предоставя услуги във всички градове в Бургаска област:
Сондажи за вода – Айтос