Изграждане на сондажи за вода в София и областта

Търсите професионално изграждане на содажи за вода в София, България? Доверете се на нашия опитен екип от експерти по сондиране. Ние сме специализирани в широка гама от сондажни услуги, включително сондиране, монтаж и поддръжка на хидротехнически системи в жилищни, търговски и индустриални имоти.

Подпочвените води в Софийска област са от изключително значение за региона и за самия град София, като те осигуряват воден ресурс за нуждите на някои местни жители и за различните индустрии и бизнеси. Според данните на Българската агенция по геология и минерални ресурси, в Софийска област има значителни запаси от подпочвени води, които са достъпни чрез кладенци и сондажи.

Какво е необходимо за изграждане на сондаж в София град и окръга?

Технологията по изграждането на сондажи за добив на вода е стандартна. Въпреки това всеки парцел или имот може да има съвсем различни характеристики, що се отнася до подземни слоеве и локация на водните маси. За да избегнете получаването на така наречения сух сондаж е редно да направите необходимите проучвания предварително:

  • сканиране с георадар;
  • определяне на дълбочина;
  • определяне на дебит;
  • изследване качеството на водата.
Процесът по откриване на подземни води е критичен за изграждането на всяко хидротехническо съоръжение. За целта се изследва състава на скалните слоеве на няколко различни метри. Различните точки могат да се изследват до различна дълбочина

За да се оопредели точката цена за изграждането на сондаж в Софийска или която и да е друга област, е необходима информацията от направените проучвания. Данните определят каква ще е конфигурацията и времето за работа на сондиращата техника. Извършваме дейност във всички градове в Софийска облсаст – Банкя, Божурище, Ботевград, Драгоман, Етрополе, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Пиродоп, Самоков, Своге и други.

Като цяло, сондажите в Софийска област са ключов процес за достъп до подпочвените води за различни цели. Важно е да работите с опитни професионалисти, които са запознати с местните разпоредби и могат да осигурят висококачествени услуги по сондиране, монтаж и поддръжка.                                                                                                 

Проучванията с георадар могат да предоставят точни оценки на дълбочината, да идентифицират подповърхностни аномалии и да предоставят 2D и 3D изображения. При благоприятни условия георадарът може също да предостави точна информация относно физическата природа на подземните обекти.

Цени за предварително геофизично проучване за вода в София:

Проучването се извършва със скенер – на принципа на естествените потенциали. При два или повече обекта ще получите отстъпка.

По желание на клиента може да се извърши радиестезична проверка с багети на цена 100 лв. на декар.

Дълбочина Площ на проучването Цена
До 100 метра
Минимум 20 линейни метра
600 лв. (30 лева на линеен метър)
До 200 метра
Минимум 20 линейни метра
800 лв. (40 лева на линеен метър)
До 300 метра
Минимум 20 линейни метра
1000 лв. (50 лева на линеен метър)
До 500 метра
Минимум 20 линейни метра
2000 лв. (100 лева на линеен метър)
До 3000 метра
Минимум 20 линейни метра
10000 лв. (500 лева на линеен метър)

Цените са без ДДС. Плащането се извършва в брой преди започване на проучвателната дейност. Фактури се издават на място. 

Обади се

0876778357

Имейл

aureos2000@abv.bg