Изграждане на сондажи за вода в Сливен и областта

Търсите професионално изграждане на содажи за вода в Сливен и Сливенска област? Екипът на Геохидропроект ЕООД има богат опит във всички райони на страната.

Сливенска област има богат потенциал на подземни води и сондажите са важен метод за достъп до тези ресурси. Въпреки това е важно да се вземат предвид геоложките и хидроложките характеристики на региона, когато се планират и изпълняват проекти за сондиране, за да се гарантира устойчивостта и дълготрайността на съоръжението.

Подземните води в Сливенска област са типично с добро качество, с ниска соленост и относително високо минерално съдържание. Те често се използват за домашни и селскостопански цели, както и за промишлени приложения. Сондажите са често срещан метод за достъп до тези подземни води и се използват широко в региона.

Какво е необходимо за изграждане на сондаж в Сливен и окръга?

Процесът на сондиране в Сливенска област включва пробиване на дупка в земята до достигане на водоносния слой.  След достигане на се монтира кожух, за да се предпази сондажът от замърсяване. За извличане на водата се използва помпа. Размерът и дълбочината ще зависят от специфичните нужди на потребителя, както и от характеристиките на определената локация. За да избегнете получаването на така наречения сух сондаж е редно да направите необходимите проучвания предварително:

  • сканиране с георадар;
  • определяне на дълбочина;
  • определяне на дебит;
  • изследване качеството на водата.
Процесът по откриване на подземни води е критичен за изграждането на всяко хидротехническо съоръжение. За целта се изследва състава на скалните слоеве на няколко различни метри. Различните точки могат да се изследват до различна дълбочина. Геохидропроект извършва дейност във всички населени места в Сливенска област – Кермен, Котел, Нова Загора, Твърдица, Шивачево.

Какви са цените за геофизично проучване за вода в Сливен?

За да се оопредели точката цена за изграждането на сондаж в Сливенска или която и да е друга област, е необходима информацията от направените проучвания. Данните определят каква ще е конфигурацията и времето за работа на сондиращата техника. 

Проучването се извършва със скенер – на принципа на естествените потенциали. При два или повече обекта ще получите отстъпка.

По желание на клиента може да се извърши радиестезична проверка с багети на цена 100 лв. на декар.

Дълбочина Площ на проучването Цена
До 100 метра
Минимум 20 линейни метра
600 лв. (30 лева на линеен метър)
До 200 метра
Минимум 20 линейни метра
800 лв. (40 лева на линеен метър)
До 300 метра
Минимум 20 линейни метра
1000 лв. (50 лева на линеен метър)
До 500 метра
Минимум 20 линейни метра
2000 лв. (100 лева на линеен метър)
До 3000 метра
Минимум 20 линейни метра
10000 лв. (500 лева на линеен метър)

Цените са без ДДС. Плащането се извършва в брой преди започване на проучвателната дейност. Фактури се издават на място. 

Обади се

0876778357

Имейл

zenator@abv.bg