Изграждане на сондажи за вода в Шумен и областта

Търсите професионално изграждане на содажи за вода в Шумен и областта? Екипът на Геохидропроект ЕООД има богат опит във всички райони на страната.

Шуменска област, разположена в Североизточна България, има уникална геология и хидрогеология, които оказват влияние върху сондирането и подпочвените води. Регионът се характеризира с карстов терен, което означава, че водата се съхранява в подземни кухини и може да бъде достъпна чрез сондажи.

Шуменска област, разположена в Североизточна България, има уникална геология и хидрогеология, които оказват влияние върху сондирането и подпочвените води. Регионът се характеризира с карстов терен, което означава, че водата се съхранява в подземни кухини и може да бъде достъпна чрез сондажи. Геохидропроект извършва дейността си във всички населени места в региона – Велики Преслав, Нпови пазар, Каспичан, Плиска и други.

Какво е необходимо за изграждане на сондаж в Шумен и окръга?

Едно от предизвикателствата при сондирането в Шуменска област е голямото наличие на подземни каверни и пукнатини в скалите. Тези природни характеристики могат да усложнят процеса на сондиране и да изискват специализирано оборудване и техники, за да се гарантира, че сондажът е безопасен и ефективен.

Наличието на подземни кухини обаче също означава, че регионът е подходящ за производство на геотермална енергия. Шумен и околните градове като Велики Преслав и Каспичан са подходящи за геотермални сондажи и могат да се възползват от горещата вода, съхранявана в подземните водоносни хоризонти, за отопление и охлаждане.
 
Едно от основните приложения на сондажната вода в Шуменска област е за напояване на земеделието. Поради високата порьозност и пропускливост на седиментните скални образувания, подземните води в района като цяло са с добро качество и могат да се използват за напояване без необходимост от екстензивно пречистване.

Какви са цените за геофизично проучване на сондажи за вода в Шумен?

Като цяло, сондажите в Шуменска област изискват внимателно отчитане на геологията и хидрогеологията, за да се осигури безопасен и ефективен достъп до подземните водни ресурси. С подходящия опит и оборудване обаче регионът може да предостави достатъчно възможности за водоснабдяване и производство на геотермална енергия.

По отношение на нормативната уредба, сондажите в Шумен се подчиняват на същите закони и изисквания, както и в останалите региони на България. Това включва получаване на разрешителни и провеждане на подходящи тестове и анализи на подземните води.

Проучването се извършва със скенер – на принципа на естествените потенциали. При два или повече обекта ще получите отстъпка.

По желание на клиента може да се извърши радиестезична проверка с багети на цена 100 лв. на декар.

Дълбочина Площ на проучването Цена
До 100 метра
Минимум 20 линейни метра
600 лв. (30 лева на линеен метър)
До 200 метра
Минимум 20 линейни метра
800 лв. (40 лева на линеен метър)
До 300 метра
Минимум 20 линейни метра
1000 лв. (50 лева на линеен метър)
До 500 метра
Минимум 20 линейни метра
2000 лв. (100 лева на линеен метър)
До 3000 метра
Минимум 20 линейни метра
10000 лв. (500 лева на линеен метър)

Цените са без ДДС. Плащането се извършва в брой преди започване на проучвателната дейност. Фактури се издават на място. 

Обади се

0876778357

Имейл

aureos2000@abv.bg