You are currently viewing Какви са различните типове помпи за воден сондаж?

Какви са различните типове помпи за воден сондаж?

Кои са най-важните части от вашия кладенец? Освен водата, вашата помпа за кладенеца вероятно е компонентът, който има най-голямо значение. Ако е монтиран грешен тип помпа или настоящата е повредена, то вие имате проблем, който спира ограничава водния дебит на вашия кладенец. Какви са различните видове помпи за кладенци? Кой тип може да е най-подходящ за вашия дом? Ние от Waterbg имаме отговора.

Ако се замислите как са работили кладенците едно време, ще се досетите, че вероятно са били с устройства за ръчно изпомпване. Ръчните помпи изискват доста физически усилия, но въпреки това на места все още могат да се намерят функциониращи такива. Ако нямате много основателна причина да имате ръчна помпа, то най вероятно ще ви бъде монтирана електрическа.

Струйна помпа

Струйните помпи са популярна опция, която може да бъде изработена от редица материали, като въглеродна керамика, термопластика, чугун и неръждаема стомана. Цената на вашата помпа ще зависи от какво е направена и от нейния мотор. Те се предлагат с различни конски сили и могат да бъдат проектирани както за плитки, така и за дълбоки кладенци. Струйните помпи може да се нуждаят от смяна на моторния механизъм през определен период от време.

Потопяема водна помпа

Разполагащи с повече конски сили, потопяемите помпи са малко по-скъпи от струйните. Те се считат за по-надеждно решение. Точно като струйните помпи, те могат да бъдат направени от чугун или неръждаема стомана. Въпреки по-голямата мощност, потопяемите водни помпи са по-тихи.

Соларни помпи

Точно както предполагате, соларните помпи са сред модерните решения и се считат за енергийно ефективни. Те също така са по-скъпи от другите помпи, но издържат дълго време. Могат да бъдат изработени от пластмаса или неръждаема стомана и се предлагат различни модели според дълбочината на сондажа.

За повече информация относно помпите, сондажите и водните кладенци се свържете с нас. Ние сме експерти в сферата и можем да изградим или ремонтираме вашето хидротехническо съоръжение.